Materialen

Hoogwaardige betongoten - stabiel en kostengeörienteerd

BIRCO gootelementen worden uit bijzonder drukbestendig C 40/50 beton vervaardigd en beschikken over hoge belastingreserves, ook bij extreme inzet. De geringe watercement- waarde garandeert uitstekende slijtagewaarden, vorst- en wegenzoutbestendigheid en een geringe waterindringdiepte. Alles bij elkaar ligt hiermee de zijdelingse stabiliteit bij BIRCO-afwateringsgoten tot driemaal hoger dan bij traditionele dunwandige elementen.

Door de goede hechting van het betonoppervlak wordt een ideale verbinding bereikt met het aangrenzende plaatselijke beton. “Beton in beton”. Bovendien biedt BIRCO gotensystemen die voldoen aan DIN EN 1433 type I resp. type M. Op de bouwplaats is daardoor – afhankelijk van het type – het plaatsen van lastafvoerende fundamenten en/of betonmantels overbodig. Dat reduceert kostbare en kostenintensieve bekistingwerkzaamheden.

BIRCO Betongoten

Betongoten

Lijsten uit massief staal

BIRCO gebruikt uitsluitend hoogwaardige 4 mm massief stalen lijsten met een 70μm dikke zinkdeklaag of RVS-lijsten. Via massieve ankers worden de lijsten met de betongoten belastingsstabiel verbonden. Zo kan de verdichting van de draaglagen bij het leggen van BIRCObetongoten direct gebeuren langs de goten-/ lijstenkanten. Optimale verbinding – uitstekende bescherming tegen wegenzout en corrosie.

Lijsten uit massief staal

Lijsten uit massief staal

Optimale schroefbevestiging

Een Combi-vergrendelbare massief stalen lijst uitgevoerd. Daarmee kunnen alle afdekkingsvormen tot 8-voudig per meter met het gootelement vastgeschroefd of met de BIRCO Easylock-variant snel en veilig bevestigd worden.

BIRCO lijstholtes maken het mogelijk de schroefdraad probleemloos te reinigen. Het afnemen resp. wisselen van de afdekking functioneert ook in de toekomst probleemloos

BIRCO Easylock in lijst

Easylock in lijst

Schroefbevestiging in lijst

Schroefbevestiging in lijst

Hoogste afvoercapaciteit: BIRCO-zinkputten

Als aanvulling op de betonnen afwatergoten levert BIRCO zijn lijnzinkputten standaard met geurafsluiter en slibemmer. Deze bieden aanmerkelijk meer dan de producten van de concurrentie. De afvoercapaciteit ligt tot 30 % hoger. Dit wordt bereikt door een hogere vorm, een doelmatige plaatsing van de slibemmer en de geometrie van de geurafsluiter.

BIRCO-zinkputten

BIRCO-zinkputten