Materialen

Hoogwaardige betongoten - stabiel en met oog voor de kosten

BIRCO gootelementen worden vervaardigd van bijzonder drukbestendig C 40/50 beton en zijn daardoor bestand tegen zeer hoge belastingen, ook bij intensief gebruik. De geringe water-cement verhouding staat borg voor zeer geringe slijtage, hoge bestendigheid tegen, vorst- en wegenzout en een lage waterabsorptie. Alles bij elkaar is hierdoor de zijdelingse stabiliteit van de BIRCO-afwateringsgoten wel tot driemaal hoger dan bij traditionele dunwandige elementen.

Door het goede hechtingsvermogen van het betonoppervlak wordt een ideale verbinding bereikt met het aangrenzende plaatselijke beton. “Beton in beton”. Bovendien biedt BIRCO gotensystemen, die voldoen aan DIN EN 1433 type I resp. type M norm. Op de bouwplaats is daardoor – afhankelijk van het type – het aanleggen van dragende funderingen en/of betonmantels overbodig. Dat vermindert het ingewikkelde en dure bekistingswerk.

 

 

 

 

BIRCO I Betongoten

BIRCO I Betongoten

Hoogste afvoercapaciteit: BIRCO-zinkputten

Als aanvulling op de betonnen afwatergoten levert BIRCO zijn lijnzinkputten standaard met geurafsluiter en slibemmer. Deze bieden aanmerkelijk meer dan de producten van de concurrentie. De afvoercapaciteit ligt tot 30 % hoger. Dit wordt bereikt door een hogere vorm, een doelmatige plaatsing van de slibemmer en de geometrie van de geurafsluiter.

BIRCO I Zinkputten

BIRCO I Zinkputten