Materialen

Hoogwaardige betongoten - stabiel en met oog voor het kostenaspect

BIRCO gootelementen worden vervaardigd van bijzonder drukbestendig C 40/50 beton en zijn bestand tegen zeer hoge belastingen, ook bij intensief gebruik. De geringe water-cement- verhouding staat borg voor zeer geringe  slijtage, hoge bestendigheid tegen vorst- en wegenzout en een lage waterabsorptie. Alles bij elkaar is hierdoor de zijdelingse stabiliteit van de BIRCO-afwateringsgoten wel driemaal hoger dan bij de traditionele dunwandige elementen. 

Door het goede hechtingsvermogen van het betonoppervlak wordt een ideale verbinding bereikt met het aangrenzende plaatselijke beton. (“Beton in beton”). Bovendien biedt BIRCO gootsystemen die voldoen aan de DIN EN 1433 type I resp. type M norm. Op de bouwplaats is daardoor – afhankelijk van het type – het plaatsen van dragende funderingen en/of betonmantels overbodig. Dat vermindert het ingewikkelde en dure bekistingswerk.

 

BIRCO Betongoten

Betongoten

Frames van massief staal

BIRCO gebruikt uitsluitend hoogwaardige 4 mm massief stalen frames voorzien van een 70μm dikke zinklaag of frames die van RVS zijn gemaakt. Met behulp van massieve ankers worden de frames met de betongoten verbonden, waardoor een hoge belastingweerstand wordt bereikt. Zo kunnen de dragende lagen bij het leggen van BIRCO-betongoten direct verbonden worden met de gootranden. Dit zorgt voor een optimale verbinding met een uitstekende bescherming tegen wegenzout en corrosie.

 

 

 

Frame van massief staal BIRCO

Profiel van massief staal

Optimale schroefbevestiging

BIRCO gootsystemen zijn voorzien van een gecombineerde massiefstalen framesluiting. Daarmee kunnen alle afdekvormen tot 8 keer per meter aan het gootelement vastgeschroefd of met de BIRCO Easylock-variant snel en veilig bevestigd worden. Zijn er speciale eisen, dan levert BIRCO  voor de schroefdraad aansluitingen oplossingen op maat.

BIRCO framezakken maken het mogelijk de schroefdraad probleemloos te reinigen. Het afnemen resp. wisselen van de afdekkingen blijft ook in de toekomst probleemloos functioneren.

 

BIRCO Schroefbevestiging in frame

Schroefbevestiging in profiel

BIRCO Easylock in lijst

Easylock in lijst

De beste afvoercapaciteit: BIRCO-zinkputten

Als aanvulling op de betonnen afwateringsgoten levert BIRCO zijn lijnzinkputten standaard met geurafsluiter en slibemmer. Deze zijn aanmerkelijk beter dan de verschillende producten van de concurrentie: de afvoercapaciteit ligt namelijk tot 30 % hoger. Dit wordt bereikt door een hogere vorm, een doelmatige plaatsing van de slibemmer en de geometrie van de geurafsluiter.