Stedelijke vormgeving in Metz

BIRCO Designafdekkingen verlenen een geheel stadsbeeld een markant profiel. Zorgvuldig met de stadsplanners uitgekozen en individueel vervaardigd.

Metz – de Place St. Louis met zijn arcades had een oppervlakteafwatering nodig. Deze zou niet alleen moeten voldoen aan hoge architectonische eisen maar moest ook een optimale afwatering garanderen. Met de stadsbestuurders van Metz heeft het BIRCO projectmanagement een bijzondere oplossing ontwikkeld. Midden over het plein verloopt een goot voor de afvoer van het regenwater. Als afdekking werden speciale platen met spleet- en gatinlopen gemaakt. Het gebruikte Corten-staal verleent de afdekkingen een antiek karakter. De platen passen harmonisch in het totaalbeeld van het plein.

Het neerslagwater wordt onder de afdekkingen zo goed als “onzichtbaar” verder geleid naar open greppeltjes. Als overbruggingen werden speciaal vervaardigde Cortenstaal golfdesignplaten gelegd. Het concept zorgt zowel voor een hedendaagse afwatering als voor een unieke antieke uitstraling.